درباره پژوهشکده اکوسیستم های خزری
پژوهشکده ی اکوسیستم های خزری، اولین پژوهشکده تخصصی دانشگاه با مجوز وزارت علوم در سال ۱۳۸۶ در محل دانشگاه عوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در کیلومتر ۱۰ جاده ساری به نکا شروع به کار نموده است. تا کنون چندین پروژه کاربردی را شروع و به اتمام رسانده و چهار کنفرانس در مقیاس بینالمللی برگزار نموده است. این پژوهشکده دارای آزمایشگاههایی در زمینه های گاهشناسی درختی (Dendrochronology)، تنوع ژنتیکی سلولی ملکولی و همچنین برخوردار از سایر آزمایشگاه های خاک، هیدرولوژی، بیوتکنولوژی، کشت بافت در مکان دانشکده منابع طبیعی میباشد.
سه گروه پژوهشی مستقل تحت عناوین ذیل در این پژوهشکده فعالیت می کنند:
- گروه پژوهشی سنجش از دور و اطلاعات ماهواره ای
- گروه پژوهشی اکوسیستم های مرتعی جنوب خزر
- گروه پژوهشی شناخت اکوسیستم های جنگلی
این واحد تحقیقاتی منابع مالی لازم را از طریق درآمدهای حاصل از فعالیت های پژوهشی خود تامین میکند. از اهداف اصلی این پژوهشکده، پژوهش کاربردی در زمینه اکوسیستم های خزری با زیر شاخه های شناخت اکوسیستم های جنگلی، اکوسیستم های آبی اکوسیستم های مرتعی و مسائل زیست محیطی می باشد. البته، حل مشکلات دستگاه های اجرایی در زمینه های مربوطه هم یکی از اهداف مهم این پژوهشکده می باشد.
برگزاری کارگاه های آموزشی و کاربردی جهت ارتقاء سطح کارآمدی کارشناسان سازمان های اجرایی هم از دیگر اهداف این پژوهشکده به شمار می رود.
چالش های زیست محیطی در بوم سازگان ایران تحت عناوینی که ذکر می شوند، تحقیقاً می تواند اولویت های کلان طرح های تحقیقاتی به شمار آیند:
- چالش های زیست محیطی در اکوسیستم های خزری
- تغییرات اقلیم در سالهای اخیر در ایران و جهان
- گاه شناسی درختی و فسیل های یافت شده در منطقه
- زباله های شهری و صنعتی و اثرات مخرب زیست محیطی آن ها
- راه هکارهای مقابله با آلودگی های زیست محیطی
- تاثیرات پسماندهای شهری و صنعتی بر اکوسیستم های آبی
پژوهشکده از قبل دارای موافقت اصولی از وزارت علوم بود و برای تبدیل این موافقتنامه به قطعی، میبایستی فعالیتهای پژوهشی در آن آغاز میشد. لذا تحقیقاتی در زمینه آلودگیهای دریای خزر با مشارکت اداره کل محیط زیست مازندران آغاز شد. این تحقیقات تحت عناوین: بررسی آلودگیهای نفتی دریای خزر و اندیکاتورهای آلودگیهای نفتی به انجام رسید و متعاقب آن وزارت علوم موافقت اصولی پژوهشکده را به موافقت قطعی تبدیل نمود.